De Ryckaert familie van het Meetjesland

De Ryckaert familie

van het Meetjesland
 

In het begin hadden we het boek van Prudent Ryckaert "Enkele Bijdragen tot de Geschiedenis der Families Rijckaert, No en Aanverwanten" over zijn voorouders. En dan was er ook een boek geschreven door Maurice Ryckaert over zijn familie Ryckaert. En tot minstens 2018 hadden sommigen het vermoeden dat beide werken over n en dezelfde familie spraken.

Nu heeft Marijn Claeys gevonden hoe de vork in de steel zit.  We brengen u hier het resultaat van zijn opzoekingswerk met de bewijzen dat Maurice Ryckaert en Serafien Ryckaert een zelfde stamvader hebben.

Een goed deel van de informatie die volgt hieronder komt dus uit de stambomen van Maurice en Prudent Ryckaert.  Een ander deel komt uit overlij­dens­berichten en opzoe­kingen in de Rijks­archieven door de beide Ryckaerts en door Marijn Claeys.  Meer recente informatie komt ook van de zonen van Prudent en van anderen familie­leden.  Wij zijn hen allen zeer dankbaar voor hun bijdragen.

In het boek van Maurice Ryckaert over zijn familie Ryckaert lezen we:

Adriaen Ryckaert, fs Thomas
rond 1500
x ? WN
xx Maria Weytsen
Waterland-Oudeman, rond 1563
 

Uit zijn eerste huwelijk had hij 3 kinderen:

 1. Charles Ryckaert
  x rond 1555 Catharina Volchaert
  xx rond 1575 Barbara Vande Velde ( Waterland-Oudeman, rond 1578)
   
 2. Thomas Ryckaert
   
 3. Anna Ryckaert
   

Uit zijn tweede huwelijk had hij 1 zoon:

 1. Adriaen Ryckaert
  Waterland-Oudeman rond 1560-80
  x Eeklo Francisca Plasschaert
   

In het begin hadden we het boek van Prudent Ryckaert "Enkele Bijdragen tot de Geschiedenis der Families Rijckaert No en Aanverwanten" over zijn voorouders van en dan was er ook een boek geschreven door Maurice Ryckaert over zijn familie Ryckaert en tot minstens 2018 had de ene en de andere het vermoeden dat beide werken over n en dezelfde familie spraken.

Nu heeft Marijn Claeys gevonden hoe de vork in de steel zit. We brengen u hier het resultaat van zijn opzoekingswerk en het bewijs dat Maurice Ryckaert en Serafien Ryckaert een zelfde stamvader hebben.

De nakomelingen van Seraphien Ryckaert en Marie-Coralie No
Onze Meetjesland homepage

↑Top
Onze Ryckaert homepage
Charles Ryckaert, onze stamvader
Het boek van Prudent Ryckaert

Foto's van
Mevr. Nadine Ryckaert en van de familie Ryckaert van Bentille

Doorzoek onze Ryckaert webstek

MijnPlatteland homepage

Copyright Notice

Meest recente bijwerking :  28-03-2019