News & Recent Updates

   
6/2/2018 De Rootsweb freepages zijn nog altijd niet toegankelijk.  Maar...
De informatie over de familie Cauwels is nu weer beschikbaar, op mijnplatteland.com.
En de familie De Clerck is nu ook weer on line op mijnplatteland.com.
We werken naarstig verder aan de Noë stamboom (en ook nog steeds aan de bidprentjes van kozijn Jean-Pierre Ryckaert.
 
21/1/2018 Toen Ancestry.com Rootsweb heeft overgenomen hebben ze beloofd dat de freepages van Rootsweb gratis zouden blijven.  Die belofte heeft Ancestry gehouden maar ze hebben allicht veel te weinig geïnvesteerd om de hardware en software up to date te houden.
Reeds in 2016 waren de freepages enige weken lang niet beschikbaar. (Zie onze commentaren van 24/2/2016 hieronder.
Nu hebben we weer al een hele tijd geen toegang meer tot al wat op de Freepages van Rootsweb staat.  En ze zeggen dat het nog maanden zou kunnen duren.
Op het goedmaken van zulke vage beloften wachten we liever niet.  We zijn dus aan 't werk om al die dingen te integreren in mijnplatteland.com.
 
29/8/2016 Op de dag dat Jette zijn 140ste "Joeremet" (jaarmarkt) viert kondigen we hier de opening aan van de webstek van de stamboom van de familie De Causmaecker afkomstig van Lembeke, bij Kaprijke.  Nog een werk waarvoor we Marijn Claeys heel dankbaar zijn.
 
9/7/2016 We zijn de heer Leon Buysse heel dankbaar voor zijn stamboom van de familie Buysse afkomstig van Oosteeklo.  En natuurlijk ook voor zijn toelating dat groot werk hier te publiceren.
 
13/3/2016 The Rootsweb freepages are back.  It's a copy of the first half of January. And not everything works as it should: we still can't update anything.

De freepages zijn terug.  Het is een copij van de eerste helft van januari die er nu staat.  Niet alles werkt zoals voorheen: we kunnen bvb niets veranderen.
 
11/3/2016 The Rootsweb freepages are still missing.  Ancestry's explanation: hardware failure.  And...
"Our initial expectation is to have the site back up and running on or around March 15, 2016."

De freepages zijn nog altijd niet terug.  Nu beloven ze dat de pro­ble­men zullen opgelost zijn rond 15 dezer.  Wij zullen zien !
 
5/3/2016 Onze Gyssels webstek vindt men nu hier.  (Hij stond op een freepages server.)
 
24/2/2016 The Ancestry.com website went belly up.  And with it the freepages.
When Ancestry took over Rootsweb they promised, as part of the deal, to maintain the freepages.  Our Noe genealogy is there.  The English language version of our Meetjesland website is there.  The periodical "Ons Meetjesland" (in Dutch) is there.  So are the family picture albums of Hubert De Bock (from Watervliet), our De Clerck genealogy, and so much more.  The Ancestry.com website was back a few days later.
But the freepages ?!?!?!?!

In het Nederlands:
Op 24 february 2016 verdween de Ancestry.com webstek.  More ook de "freepages" van Rootsweb.  Toen Ancestry.com de overname aankondigde van Rootsweb beloofden ze dat dat niets veranderde voor de freepages.  Dat maakte deel uit van de overeenkomst.  Onze Noë stamboom staat op een freepages server.  The engelstalige versie van onze Meetjesland webstek staat daar.  Het tijdschrift "Ons Meetjesland". De freepages webstek hosts ook de foto-albums van Hubert De Bock (van Watervliet), onze De Clerck webstek.  En nog veel meer.
De Ancestry.com webstek was er terug een paar dagen later.
Maar the freepages ?!?!?!
 
18/11/2015 Hier vindt u nu een twintigtal oudere foto's van Boekhoute.
 
8/9/2015 En nu een tweede oude foto-album van Mevr. Maria Buysse.  Eens te meer, indien u er meer van weet hopen we van u te mogen horen.  Neem contact op met ons.
 
28/7/2015 Een nieuwe oude foto-album !  Dank zij Mevr. Maria Buysse.
Zie hier.  Allicht veel mensen van in en rond Boekhoute.  En heeft u meer informatie over iemand in één van die foto's, laat het ons dan weten aub.  Neem contact op met ons.
 
5/1/2015 Dank zij de Heer Georges Van Damme hebben we een tak bij aan onze Van Damme stamboom.  Vergelijk het oude Algemeen Overzicht met het nieuwe.
 
10/9/2014 Canadian Funeral News is "a magazine dedicated to the advancement of funeral services in Canada".  The Sept. 2014 issue of Canadian Funeral News reports on the Adegem Canadian War Cemetery, mentions our website, quotes yours truly and publishes a couple of our photographs.
 
2/8/2014 We hebben onze informatie over de Van Peteghem familie afkomstig van St.-Lievens-Esse flink aangevuld.
 
15/2/2014 Er is nu ook een "Genealogie" blz met een alfabetische lijst van al de stambomen die we hier nu trachten bij te houden.
 
30/10/2013 Een nieuwe uitgebreide stamboom van de familie De Bock, researched door R.B.
 
3/5/2013 Jaargang 19, 1986 van het tijdschrift «Ons Meetjesland» is er eindelijk.  Dat is dus het einde van dit avontuur. Behalve dat we nog wat willen herlezen hier en daar.  Eén klik weg van hier staat de Inhoudstafel van 1986.
En als een jonger iemand alles eens kon lezen en al de dingen noteren die hij/zij niet kent of begrijpt.  Wij weten nog wat een rolleblok is en wat "bekkendoe" betekent maar we kunnen ons niet voorstellen dat de jongeren van de 21ste Eeuw die dingen nog te weten komen.  Op "FaceBook" allicht niet !
 
30/3/2013 Jaargang 18, 1985 van het tijdschrift «Ons Meetjesland» is er eindelijk.  Hier is de Inhoudstafel van 1985.  Nog één jaargang (256 papieren bladzijden) en dan is dat project af.
 
9/3/2013 We hebben nu een bijna vergeten brochuurtje bij.  Het gaat over Vergeten Landbouwalaam.  De 65 tekeningen en de tekst zijn van Pierre De Meyer.
 
6/2/2013 Het Foto-album van Gabrielle de Pape is een mooie aanvulling van de reeksen foto's hier al eerder gepubliceerd.  Onze beste dank aan Mevr. Rita Wauters.
 
1/2/2013 Nu is ook het Foto-album van Elvire Van Vooren online.  Met onze beste dank aan de Heer Willy Goethals.  We hopen dat we gauw meer namen zullen krijgen voor zo veel mensen, vrienden en familieleden van Elvire, die ondertussen verdwenen zijn of flink wat ouder zijn geworden.  Heeft u een verbetering of aanvullende informatie, neem dan aub contact op met ons.  We weten graag waar en wanneer iemand geboren werd, wie zijn ouders waren, waar en wanneer en met wie die persoon gehuwd is en eventueeel ook waar en wanneer hij of zij overleden is.  Dank bij voorbaat.
 
17/1/2013 Onze allerbeste dank aan Mevr. Rita Wauters voor 88 foto's uit de verzameling van Hélène Haverbeke, haar moeder.  Hier is de lijst.
 
21/12/2012 We have it on the very best authority that the end of the world was not cancelled but scheduled for a later date.  We will inform you as soon as we have more information on where and when.  Now it might be worthwile yet to tell you about something we did in the middle of July: Elazig !  What an experience !  What's that you ask.  Look here !
Ik herhaal: nu dat het einde van de wereld werd uitgesteld kunnen we u misschien toch vertellen over iets dat we meemaakten in juli: Elazig !  Wat is me dat nu weer vraagt iemand.  Zie hier.
 
6/12/2012 Nog een stamboom bij: de familie Van Zele afkomstig van Bassevelde.  Met onze beste dank aan de heer Marijn Claeys.
 
15/11/2012 Hier een woordje over het "hof van Elvire Van Vooren" in Bassevelde.  Met enkele foto's natuurlijk !
 
18/10/2012 We now have a page and a few pictures about Indusign, a great Meetjesland company from Adegem, the makers of the E-Crane.
 
17/9/2012 Nu zijn ook de uitgaven van 1983 en 1984 van Ons Meetjesland daar.  De inhoudstafels van 1983 en van 1984.  Veel leesgenot !
 
3/9/2012 Beste dank aan de heer Patrick Van Thuyne die ons zijn mooie verzameling oude "doodsbeeldekes" leende.  Dank zij hem hebben we 227 bidprentjes kunnen toevoegen aan onze Bidprentjes site voor een totaal dat nu staat op 2074.
 
20/3/2012 En nu is ook 1982 van "Ons Meetjesland" daar: het eerste artikeltje van deze, de 15de jaargang en de inhoudstafel.
 
8/3/2012 Ons werk om het tijdschrift "Ons Meetjesland" online te brengen gaat verder: nu is het jaar 1981 er !  Gaat u maar naar de inhoudstafel.
 
6/3/2012 De 13de jaargang (1980) van "Ons Meetjesland" is online !  Gaat u maar naar de inhoudstafel.
 
1/3/2012 We now have 54 pictures of Knesselare on our website, many of them taken in the church.  Click here to see the whole list.
 
12/12/2011 In augustus 1970 werd een heemkundige wandeling in St.-Laureins georganizeerd.  En de ingeschrevenen kregen een heel interessante brochure die u hier kan lezen.
 
11/12/2011 We went to Roeselare where Mr. Germain Dierynck gave us 39 volumes, information on Van Damme's and related families found in the parish registers of East- and West-Flanders.  From there to Bachten de Kupe.  Pictures from this trip and from a 2010 excursion are now online together with only one picture of a military cemetery: Tyne Cot.  See here for other pictures of military cemeteries.
 
29/11/2011 Hier vindt u een brochure, een artikel geschreven door F. Van Es over Pastoor Duvillers en uitgegeven in 1949.  Pastoor Duvillers was gelukkig in Middelburg (bij Maldegem) maar hij werd overgeplaatst naar Woubrechtegem.  Veel leesgenot !
 
30/8/2011 Op 15 october 2011 wordt in het Stadhuis van Eeklo een nieuw boek aan het publiek voorgesteld. «Het dorp Nieuw Eeklo» werd geschreven door Romano Tondat.  Lees meer hierover.
 
17/8/2011 Seven cities, EekloBagnols sur Cèze (Gard, France), Newbury (Berkshire in the United Kingdom), Braunfels (Hesse in Germany), Carcaixent (Spain), Feltre (Veneto in northern-Italy) and Kiskunfelegyhaza (Hungary) are all twinned together.
On 15 August 2011 Eeklo received its twin cities.  We were there and made some pictures.  Here are some of them.
 
10/7/2011 Hurray !  Thanks i.a. to Ghislaine Vandevelde (who lives in far away New Zealand) we now have the name of everyone in the family photograph taken during the wedding feast of Georgine Vandevelde and Gerard Noë.
Here is the page with that marvelous family photograph and here is an extra page with some extra information, for instance on Georgine's family.  Many thanks to all those who contributed.
 
2/1/2011 Op 30/12/2010 waren we (weer) in Café Cambrinus in AssenedeHier enkele foto's.
 
19/12/2010 Onze nieuwe webstek over de familie Ryckaert is er.  En het hele boek van Prudent Ryckaert vindt u hier.
 
27/9/2010 The English translation of our pages on the genealogy of the Van Hootegem / Van Ooteg(h)em family is here at last.
 
18/8/2010 De stamboom van de familie Van Hootegem / Van Ooteg(h)em vindt u hier.  Wij danken de auteurs Jozef Dobbelaere en Aloïs van den Oever en de mensen van de Levensboom voor hun toelating om dit artikel op het internet te publiceren.
 
6/8/2010 De 9de jaargang van «Ons Meetjesland» is er nu ook.  Hier is de inhoudstafel voor de uitgaven van 1976.
 
31/7/2010 All about St.-Margareth's penance chapel in St.-Margriete's cemetery.
 
22/5/2010 De stamboom van de familie Van Hulse-Bruyntjes door Pater Joseph Van Hulse.
 
10/4/2010 Honderden bidprentjes samen op één webstek.
 
12/11/2009 Het dagboek van Ferdinand Van Damme is er !  Van de eerste tot de laatste blz.
Met onze beste dank aan Mevr. Louis Dothée, née Beatrice Van Holsbeke en aan de heren Guy en Jef Van Holsbeke.
 
14/8/2009 Dank zij dr. Karel Schelstraete hebben we nu enige bladzijden informatie over de genealogie met foto's van de familie Schelstraete afkomstig van Oordegem.
 
3/4/2009 We hebben nu ook voor onze Van Damme stamboom een Algemeen Overzicht.
 
24/3/2009 Thanks to Mrs. Marie-Aimée Van Damme and to Mrs. Germaine Daeninck we have been able to add a few not so recent pictures of St.-Jan-in-Eremo, i.a. pictures taken during WW II when the region was flooded for the umpteenth time by an occupying foreign army.
 
3/3/2009 Onze Gijssels/Gyssels website is nu verschillende overzichten rijker waaronder het Algemeen Overzicht.
 
22/2/2009 We have been able to add some pictures of Wachtebeke and Vinderhoute in the great Romano Tondat Meetjesland Picture Collection.
 
18/11/2008 Het Bruin FotoAlbum van Hubert De Bock is aangekomen.  Al de foto's maar de zichtkaarten zijn er (nog) niet.
 
10/10/2008 At last we have here a few pictures of Brussels' great Meyboom Band.
 
9/9/2008 Middelburg, north of Maldegem was once upon a time a fortified city.  The walls and the castle have disappeared but the church is still there, serene and ever so beautiful.  Look here !
 
30/8/2008 Hubert De Bock from Watervliet allowed us to digitize his family picture albums.  We have now uploaded about 100 pictures from his archives and you'll find them here.
 
30/6/2008 We have been able to make some pictures in Oostwinkel's church.  See here.
 
20/1/2008 Dit is voor lezers van het tijdschrift "Ons Meetjesland".  Sommige artikelen hebben voetnota's.  U kan nu klikken op het nummer van zo'n voetnota om geteleporteerd te worden naar die voetnoot onderaan de blz.  Iedere voetnota wordt gevolgd door een pijltje () naar links.  Als u op het pijltje na een voetnoot klikt keert u terug naar de lijn waarop dat voetnoot-nummer staat.
 
3/1/2008 We have been able to add 19 beautiful pictures of Hansbeke to the great Romano Tondat Meetjesland Picture Collection.  See here.
 
9/12/2007 On 27 October last Manneken Pis received a Michel Polnareff outfit.  Look a here for a few pictures.
 
8/12/2007 On 15 September 2007 Manneken Pis received a new suit: El Huaso ChilenoHere you may find a few pictures.
 
4/12/2007 De stamboom van de familie Claeys afkomstig van Waarschoot kan u hier vinden.
 
2/9/2007 We continue our work on "Ons Meetjesland", the electronic re-edition of this magazine.  I'm so sorry for those of you who don't speak Dutch.  It would take me an extra lifetime to translate all this.  Here is the homepage of "Ons Meetjesland".
Right now if I wanted to start another translation into English it would be "Le Pantalon" by Alain Scoff.  This is the true story of a perfectly courageous French soldier Lucien Bersot, in the trenches WW I near Soissons who refuses a torn dirty pair of trousers, with mud and blood all over it.  And for this act of disobedience he is eventually executed on orders of a colonel, for whom the battlefield is a map on a wall in a comfortable chateau well out of harm's way and whose only weapons are little flags to be pinned on that map with a cigar in his face and a glass of cognac in his hand.  The colonel is promoted after the war.  Many years later Bersot is fully rehabilitated and the injustice of his death is recognized except that the colonel who was responsible for it is not sanctioned.
 
27/8/2007 Like many many thousands of others we wanted to see what Wings and Wheels would be all about this year.  We were not disappointed: a great day out ! See here for a few photographs.
 
15/8/2007 At last we can bring you a few more pictures from inside Ertvelde's church starting here.
 
7/8/2007 See here for a few dozen pictures of the 23/9/2006 Remembrance Ceremony for the Volunteers of 1830.
 
26/7/2007 We now have a text (in Dutch) on the Smoefel River Farm Agricultural Museum (Smoefelbeekhoeve Agrarisch Museum) with 26 pictures.  Who knows all about old farm tools and equipment to help with the translation into English ?
 
6/1/2007 We have been allowed to scan a couple of old pictures of St.-Margriete.  You can find them here.  And here you can now admire a picture of the teaching staff of the girls' school of St.-Laureins.  It dates from about 1952.  Many thanks for these and many other documents to Edith and Monique Van Vooren.
 
7/12/2006 We have more pictures from the great Romano Tondat Meetjesland Picture Collection: Adegem, St.-Laureins, Kaprijke and Oostwinkel.
 
15/11/2006 We are very happy to bring you here on this website some of the pictures of the great Romano Tondat Meetjesland Picture Collection.  See here for a few of Mr. Tondat's pictures of Maldegem and of Oosteeklo.  Thank you Mr. Tondat.  We're not the only ones who adore your pictures and we want you to know that.  Let's hope many more will follow very soon.
 
15/8/2006 Last Sunday we went back to Maldegem's Steam CenterHere you may find a few of the pictures we added to our previous lot of 25/9/2005.
 
6/7/2006 Here at last is our page on the Brussels Volunteers of 1830.  And of course, if that wets your appetite, we also have a few photographs.
 
25/6/2006 We now have a page and a few pictures on the year 1830 when Belgium became an independent country.
 
16/5/2006 We expatiate some more, now with a page (and the inevitable pictures) on Brussels' Manneken Pis.
 
9/5/2006 On 6 May 2006 in Sleidinge we encountered "Call of Duty - United Soldiers", a WW II Re-enactment Group.   See here for our report and a few pictures.
 
7/5/2006 Yesterday we stopped by at Ronsele's church.  See here for the first of a handful of pictures inside this lovely house of prayer.  Here you can now see a few photographs from inside Landegem's church.
 
11/4/2006 We expatiate a little with a page (accompanied by the inevitable photographs) on the Corporation of the Knights of St. Michael of Brussels.
 
28/02/2006 Last Sunday, 26 February, we took some pictures in Sleidinge's church.  You can now see 21 of them here.  As always if you click on a small picture you should receive a bigger version of it.
 
22/01/2006 We added 14 pictures of Sleidinge.  Here are all our Sleidinge pix together on one page.
 
14/01/2006 We have added a few pictures of the creeks of our Meetjesland.  Here is the page with all our thumbnail pictures of the creeks  together.
 
2/1/2006 We have added quite a few pages to our De Clerck chapter.  Here is the French language version and here is the same thing in Dutch.
 
10/11/2005 We now have 12 pictures from Oostwinkel on line for you.
 
7/11/2005 On 1 November 2005 we received permission to take a few photographs inside Lovendegem's beautiful church.  We have added 9 of them here.
 
22/9/2005 Here you may read all about the Cauwels family from Maldegem.  No relationship has yet been found with the Noë family.  So why is it here in the midst of these Noë pages ?  It's here for want of a better place and to make it available to those who were (and will be) very happy to find it and/or to add their contributions.  And here is the same info in Dutch for those of you who find that easier going.
 

Find it in mijnplatteland.com
Zoek het op in mijnplatteland.com

MijnPlatteland homepage

[an error occurred while processing this directive]


Most recent update: 02 April 2018

[an error occurred while processing this directive]