De familie Ryckaert
afkomstig van het
Meetjesland
 

Welkom !
 

Wij hebben hier iets voor u over een oude Ryckaert familie.  Dit verhaal begint met gegevens van voor 1600.  We hebben Maurice Ryckaert ervoor te danken.

We weten nog niet of zij de voorouders waren van de familie die Prudent Ryckaert beschreef in zijn boek "Enkele Bijdragen tot de Geschiedenis van de families Rijckaert, No en aanverwanten".  Dat boek van rond 1954 vindt u hier.  Dat hele boek met hier en daar een toevoeging, maar ook met de bladzijden over de familie No.  Deze laatste familie werd later in meer detail beschreven door Marijn Claeys en u kan zijn werk hier inzien. 

Gelukkig zijn er ook foto's.  De verzameling die bewaard wordt door Mevr. Fritz Ryckaert, ne Nadine De Brabandere, kan u hier inkijken.  En hier vindt u foto's van de familie Ryckaert van Bentille.  Zij hebben ons de schatten van de familie toevertrouwd; lang genoeg om ze digitalizeren en we zijn hen hiervoor heel dankbaar.  Dankbaar ook omdat we ze nu kunnen tonen aan iedereen die ervoor genteresseerd is.

Verbeteringen en aanvullingen zijn natuurlijk ook heel heel welkom.  Of heeft u misschien een mooie familiefoto die hier ook een plaatsje verdient, neem aub contact op met ons.  Beste dank bij voorbaat.

Veel leesgenot !
 

In rsum:
Uit het boek van Maurice Ryckaert
Het boek van Prudent Ryckaert
Foto's van Mevr. Fritz Ryckaert
Uit de foto-albums van de familie Ryckaert-Van Damme van Bentille
Doorzoek deze webstek

MijnPlatteland homepage

Copyright Notice

Meest recente bijwerking :  11-06-2018