Goede raad van toen

Goede raad van toen ?  Ja toen...  Toen men nog een kruis tikte met het mes op het brood vooraleer het aan te snijden.  Toen de ouders hun kinderen nog een kruisje gaven op het voorhoofd voor ze naar bed moesten.  Toen er bij het koken nog een velletje op de melk kwam.  Toen er bij de meeste mensen nog een vetpot op tafel kwam voor de boter-hammen.  Toen een glas nog barstte als men er te rap heet nat in goot.  Toen iedereen nog een kerkeboek had, en die iedere zondagmorgen meenam naar de mis, toen nog de Heilige Mis, helemaal in het Latijn, en de pastoor met zijn rug naar de mensen, met ook nog een Laatste Evangelie.  Toen spaarde men nog "zilverpapier" voor de missies.  De smid en de timmerman kwamen maar één keer per jaar — rond Nieuwjaar — met hun rekening bij de boeren.  Ah die tijd, toen taart alleen voor feestdagen was...

Goede raad is goud waard, zelfs al geloven velen Oscar Wilde, die dacht dat het enige wat men daarmee kan doen is doorgeven aan iemand anders.

Hier geven we u dus een aantal dingen door uit de tijd van onze ouders of voorouders.  Aan u de eer om er de les uit te trekken.

Mocht u zelf iets vinden of bewaren dat hier misschien ook een ereplaatsje verdient, stuur het ons dan maar op.  Wij zetten het er ongetwijfeld bij.  Neem contact op met ons.  Dank bij voorbaat.

Hieronder dus enkele artikeltjes voor u.  Kruip in bed met uw tablet en lees ze maar en... vergeet vooral niet iedere maand het stro in uw matraszak te vervangen.

Boter- en kaasbereiding op de hoeve
De houding van het hoofd
De tien geboden der huismoeders
Geestelyke Hand
Gelukkig zijn ?
Het verstellen van heeren-hemden
Het was een droom
Onderwyzingen en gebeden wegens het H. Sacrament des Houwelyks
La nature nous enseigne la propreté
Wel Anne-Marieken
Dag bij Sien door Samuel Falkland

Nieuw of bijgewerkt

Naar de top van deze blz
Onze Meetjesland home page
mijnplatteland.com

Meer goede raad
Recent updates
 

MijnPlatteland homepage
MijnPlatteLand.com

Meest recente bijwerking :  06-09-2022
Copyright (c) 2024