Een bekend Meetjesland bedrijf

Lima Food,
een sympatiek en gezond bedrijf

Het bedrijfsgebouw in Aalter

We zullen maar liever niet rond de pot draaien:  u mag meer euros binnenrijven iedere maand dan al de ministers in België samen, zonder een goede gezondheid bent u nergens, zelfs niet als u geen belastingen zou moeten betalen op uw inkomen.

U kan de zorg voor uw gezondheid toevertrouwen aan mensen die u bijna nooit over voorkomen—preventie—spreken of die u toch wel eens zeggen dat u gezond moet eten en het daarbij laten.

Er staat in bijna iedere stad in ons land een reuzegroot ziekenhuis dat op volle toeren draait.  Dat zegt ons heel wat over de gezondheidstoestand van onze mensen hier want in die ziekenhuizen ziet men zeker niet alleen oudere mensen.

Dat is de situatie...

Pierre Gevaert was ver vooruit op zijn tijd toen hij in 1957 met Lima begon.  Lima, het bedrijf bedoelen we natuurlijk, want, geen toeval, er is ook Lima, de echtgenote van Oshawa.  Gevaert werd geboren op 21 juli 1928.   Op 27-jarige leeftijd werd hij door de orthodoxe geneeskunde opgegeven.  Maar vandaag is hij heel actief, bvb in de Sahel in Senegal waar hij de mensen met raad en daad bijstaat om beter en meer voedsel te produceren.  In de jaren 50 was hij één van de vrienden van Georges Oshawa geworden en zo kwam hij in contact met gezonde ideeën over gezondheid.

Lima was het eerste bedrijf in Europa dat kontrakten afsloot met boeren voor het organisch groeien van granen, dus zonder kunstmeststof en zonder andere chemische producten.

Ondertussen weten we allemaal dat het geen goed idee is een benzinemotor diesel te drinken te geven maar zo veel mensen doen precies dat voor hun eigen lichaam—en dus ook voor hun zieltje: hopen puur geraffineerd suiker, verzadigde vetzuren, wit brood en noem maar op.

De onschuldige worteltjes zijn al zo zoet.  U kan ze etensklaar kopen in blikjes maar bijna alleen met extra suiker erbij.  Kijk maar naar de ingrediënten op de bokalen en conserveblikjes in de grootwarenhuizen !  Een pot mayonnaise zonder suiker ?  Niet gemakkelijk te vinden.

Lima is een sympatiek bedrijf, 30 sympatieke mensen werken er.  Hun foto's hangen daar allemaal op een rij, ieder met zijn favoriet Lima-product.  Ze hebben hun kantoren in een super-energie-efficiënt gebouw.

En Lima's producten !  Een gamma van ongeveer 200 producten: miminaal bewerkt, zachtjes gepasteurizeerd indien nodig.  Zeezout en niet alleen maar natriumchloride.

Lima logo ®

Zo veel mensen zijn nu gewoon hun junk food voorgekauwd te krijgen, met natuurlijk dat Amerikaans drankje van Pepsi of van de concurrentie.  Of met een dood biertje erbij, van een Braziliaans bedrijf bijvoorbeeld.

Een groot deel van Lima's productie gebeurt door gespecia­liseerde bedrijven maar de kwaliteits­controle gebeurt hier in Aalter.  Zit het product dat vernoemd wordt op de verpakking er wel degelijk in ?  Beantwoordt het aan de eisen en zit er niets in het product dat er niet mag zijn ?  Dat wordt hier steeds weer heel ernstig nagezien.

Lima mag een enorme expansie van zijn markt voorzien.  Maar eerst nog de opvoeding van de jongeren (en van hun ouders): zij moeten junk food de rug toekeren.

We verwijzen u naar de mooie webstek van Lima Food voor o.a. een woordje over ieder product, voor recepten en voor het adres van een winkel dicht bij u waar u hun producten vindt.

Aanbevolen lectuur voor al wie verslaafd is aan suiker: "Sugar Blues" door William Dufty, de 6de (ja ja zesde) echtgenoot van nu ook al vergeten film star Gloria Swanson (1899-1983).  Gloria en William wisten heel goed wie Oshawa was.  En het gaat niet alleen over suiker in dit boek.  De titel van dit boek in het Nederlands is "Suikerweeën".  Het moet mogelijk zijn nog een exemplaar te vinden.

Op uw goede gezondheid !

To the top of this page
Our MeetjeslandTable of ContentsFind something in this Meetjesland website

MijnPlatteland homepage
MijnPlatteLand.com

Most recent update :  22-04-2021
Copyright Notice (c) 2023

Aalter
Adegem
Assenede
Balgerhoeke
Bassevelde
Bellem
Belzele
Bentille
Boekhoute
Donk
Doornzele
Eeklo
Ertvelde
Evergem
Hansbeke
Kaprijke
Kerkbrugge-Langerbrugge
Kleit
Kluizen
Knesselare
Landegem
Lembeke
Lotenhulle
Lovendegem
Maldegem
Merendree
Middelburg
Nevele
Oosteeklo
Oostwinkel
Overslag
Poeke
Poesele
Rieme
Ronsele
Sleidinge
St.-Jan-in-Eremo
St.-Kruis-Winkel
St.-Laureins
St.-Margriete
St.-Maria-Aalter
Ursel
Vinderhoute
Vosselare
Waarschoot
Wachtebeke
Waterland-Oudeman
Watervliet
Wippelgem
Zelzate
Zomergem